İlacın diğer çocuk kanserleri için de kullanılması hedefleniyor. Çocuklarda sık görülen kan kanserine karşı, nanoteknoloji ile tedavi konusunda çalışan Prof. Uçkun başkanlığındaki ekip, vücudun kendi bağışıklık sistemini büyük oranda güçlenerek lösemili hücreleri öldürmesini sağlıyor.
Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde öğretim üyeliği de yapan ünlü Türk Profesör Fatih Uçkun'un araştırmalarına tıp dünyası büyük umut olarak bakıyor
Prof. Dr. Fatih Uçkun, tıp dünyasında büyük yankı uyandıran yöntemi şöyle anlattı: Biz CD22 geninde olan değişiklikle lösemiye yol açabileceğini yakın geçmişte bulmuş ve yayınlamıştık. CD22'nin bozuk olduğu bir ortamda, kan kanseri olarak adlandırılan löseminin gelişmesine zemin hazırlanıyordu. Şimdi CD19- ligand diye bir protein bulduk. Bu protein lösemi hücrelerine bağlandığında o hücreler içinde ölümü tetikliyor. Ve 24 saat içinde lösemili hücreler ölüyor.
Uçkun bilim dünyasında ses getiren araştırmasıyla ilgili, Bulduğumuz proteinini laboratuvarda elde ederek lösemi ve lösemi kök hücrelerini öldürebilen ilaç olarak kullanılabileceğini gösterdik dedi.
Los Angeles Çocuk Hastanesi'ndeki Araştırma Enstitüsü'nde de bu ilaçlar üzerine araştırma yapan Prof. Dr. Uçkun'un yeni çalışması lösemiyi bombalayacak.